Escalada a Santa brígida

Home/Activitats/Escalada a Santa brígida

Escalada a Santa brígida

Fa més de 20 anys que a Santa Brígida s’hi practica l’escalada esportiva. Hem trobat escaladors esportius que ens expliquen que fa 30 anys que hi venen a escalar. En un principi no hi havia moltes vies equipades, però amb el pas dels anys se’n van fer de noves tant al davant com al costat de l’ermita. La majoria de les vies d’escalada les van anar equipant escaladors a títol personal i no s’havien fet ressenyes acurades de les vies ni dels sectors d’escalada. Algunes tampoc estaven del tot ben equipades, ja que hi mancaven anclatges i en cas de caiguda es podien produir greus accidents.

Per tot plegat, va sorgir la iniciativa d’equipar bé totes les vies obertes, d’obrir-ne alguna de nova i fer unes bones ressenyes per tota la gent que hi vingui a escalar. Així, l’estiu del 2008 es va començar a reequipar les vies d’escalada esportiva de Santa Brígida, concretament les que es troben al sector del costat de l’ermita. Durant un temps es va anar fent molta feina en aquest sector, on hi ha una vintena de vies equipades i algunes variants de les vies ja obertes que busquen l’escalada més atractiva.

A partir de 2015 i després d’un temps de menys activitat, va tornar a sorgir la idea de fer un bon manteniment i netejar totes les vies, així com actualitzar definitivament les ressenyes provisionals de la cinglera, conjuntament amb el sector de dalt, introduint les desenes de vies noves dels 3 anys anteriors. La idea és poder publicar a aquesta web tota la informació possible: grau, equipament, autors, any… Més endanvant, com a futor projecte ambiciòs, hi ha la intenció de publicar un petit llibret o catàleg disponible per a molts dels escaladors que gaudeixen d’aquest indret.
By | 2017-07-05T11:08:32+00:00 juliol 5th, 2017|Activitats|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

*